ÖSK Bloggen

- Den nya SvartVita bloggen

Subscribe
Add to Technorati Favourites
Add to del.icio.us
2009-04-04

Rirobban intervjuar Alexander Larsson

Upplagd av Rirobban



Hej Alexander Larsson. Du är skapare av FMU:s forum och en hängiven AIK-supporter. Om bara några dagar så är det dags för allsvensk premiär 2009, hur känns det?

- Hej!
Det känns kul att det äntligen är dags. Man är taggad upp till fingerspetsarna.


Ditt AIK kom på 5:e plats förra säsongen och tippas av ÖSK-bloggen på en bättre placering i år. Tycker du att fjolårets placering var godkänd? Och vart tror du AIK hamnar denna säsong?

- Placeringen förra året var godkänd. Man hade nog hoppats på topp fyra, men man får se det positiva för vi blev ändå bäst bland stockholmslagen. Jag tror AIK, men nya tränaren Mikael Stahre kommer kunna knipa en tredje plats. Skulle man bara få in en rutinerad mittfältare så skulle man nog kunna gå längre.


Vilken AIK:are är viktigast denna säsong för att laget ska nå en bra placering?

- Ivan Obólo och nyförvärvet Jos Hoiveld. Jos är en mycket bra back från Finland som kommer ifrån Inter Åbo. Han har imponerat på försäsongen och styr upp försvaret mycket bra tillsammans med Nisse Johansson. Får Obolo den start på säsongen han vill ha så kan han mycket väl göra 11-12 mål.


Kevin Walker är en gammal ÖSK-spelare som många tyckte hade stor talang. Vad tycker du om Kevin?

- Kevin är en ung duktig u-21 spelare. Kanske inte riktigt är den spelartyp som AIK söker på mittfältet. Tyvärr lite slarvig med boll, men han har mycket att lära och kan mycket väl inom några säsonger vara med och konkurrera om en A-lagsplats.


Eftersom detta är en ÖSK-blogg så vill vi gärna höra dina tankar om just ÖSK. Förra året slutade de på 7:e plats, endast två poäng ifrån AIK. Vad säger du om Örebros säsong förra året?

- Örebro imponerade helt klart under höstsäsongen förra året och hade mycket väl kunnat vara med och krigat bland topp-5 om man hade gjort en bättre vår. Örebro är ett bra spelskickligt lag med många bra spelare, som verkligen fått utdelning i sina nyförvärv. Exempelvis Kim Olsen, en mycket bra teknisk spelare som har ett bra målsinne.


Den här säsongen har ÖSK behållit samma lag som i fjol och förstärkt med ett antal spelare. Hur tror du att det går för Örebros stolthet 2009?

- Örebro kan mycket väl imponera i år. Många har tippat om att Örebro ska kunna klara topp-4 och mycket väl ha chans på guld. Så långt ser inte jag att Örebro kan nå i dagsläget, men man är helt klart på rätt väg.


Vilken ÖSK-spelare känner du bäst till och vem tror du blir viktigast för att ÖSK ska nå en bra placering?

- Kan tyvärr inte så många spelare i ÖSK, men jag tror helt klart att Kim Olsen eller John Alvbåge kommer att bli viktigast. Alvbåge visade förra säsongen några riktigt bra matcher, och han förtjänar en plats i landslaget.


Alvbåge blir en viktig spelare för ÖSK denna säsong!
Bild; Rirobban (Robin Nyström)

Till sist undrar jag vilka du tror vinner allsvenskan och vilka som åker ur (2 eller 3 lag)?

- Jag tror att Kalmar, Elfsborg, IFK Göteborg och AIK kommer att vara med och slåss om guldet. Sen kan det gå hur som helst. BP åker ur, inga tvivel.


Tack för din medverkan och hoppas att du fortsätter följa ÖSK på denna blogg!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar