ÖSK Bloggen

- Den nya SvartVita bloggen

Subscribe
Add to Technorati Favourites
Add to del.icio.us
2009-04-04

Tippning av Allsvenskan omg.1

Upplagd av Sersant

BK Häcken - Malmö FF

Sersant - 1-1
Kommentar: malmö lyckades precis plocka in Wilton innan fönstret stängde men även om han kan spela i denna mact hså kommer han nog inte göra något större intryck då han bara varit i klubben några få dagar. Häcken tar sitt första poäng i premiären.
Rirobban - 0-2
Kommentar: Nykomlingarna Häcken tar emot Malmö i sin premiär. Jag tror att MFF har för starkt lag för att Häcken ska ha någon chans här. Ironiskt vore väl om Daniel Larsson gjorde båda målen, men jag tror att Ofere lyckas göra ett också.
IF Elfsborg - Hammarby
Sersant - 2-0
Kommentar: Elfsborg är guld favoriter ochhar sett bra ut på försäsongen och Hammarby är raka motsatsen många tror inte ens att dom ska klara av att ta en plats på den övre halvan och försäsongen har gått trögt. Hemma förlorar inte Elfsborg, visst har dom tappat Wiland men Bajen går mållösa ifrån denna match hur som helst.
Rirobban - 3-1
Kommentar: Två lag som vill spela bollen efter backen, kan bli en mycket rolig match så glöm ej att slå på tv4 klockan 16.00. Elfsborg har ett grymt lag och vill nog göra några baljor i den allsvenska premiären inför sin hemmapublik.
Örgryte - GAIS
Sersant - 0-2
Kommentar: Årets första Göteborgsderby och Gais tror jag tar det här tack vare att dom har allsvenskrutin och antagligen kan stänga ÖIS offensiv. Dessutom är antagligen inte Santos i matchform än vilket är ett minus för ÖIS. Axen inleder med 3 pinnar.
Rirobban - 1-2
Kommentar: Invigning av den nya arenan i Göteborg. Nykomlingarna ÖIS mot GAIS kan bli en spännande fajt. Jag tror att GAIS är något starkare och då räcker det inte att Allbäck gör ett mål för ÖIS.
AIK - Halmstads BK
Sersant - 1-0
Kommentar: Detta tror jag blir en tajt match och AIK kommer undan med segern med nöd och näppe. AIK lär dessutom lyckas skapa rejält publiktryck vilket kommer göra så att AIK har mer krafter i slutet.
Rirobban - 1-1
Kommentar: AIK kommer att gå för seger, men HBK är nöjda med en poäng i en premiär borta mot gnaget. Halmstads defensiv ser bra ut på pappret och kan nog stänga till ganska bra. Anselmo gör ett kontringmål och ser till att Halläningarna tar med sig en poäng hem.
Trelleborgs FF - IF Brommapojkarna
Sersant - 1-0
Kommentar: Prahl och Trelleborg ska slå BP hemma om dom vill sluta på den övre halvan av tabellen i höst. Det som talar för BP är främst att nykomlingar brukar ta flest poäng i början av säsongen.
Rirobban - 2-0
Kommentar: Tuff bortamatch direkt för BP. Trelleborgs försvar släpper inte till så mycket och framåt har de några alternativa målskyttar.
Gefle IF - Kalmar FF
Sersant - 0-3
Kommentar: Kalmar visade styrka genom att ta hem Supercupen för någon vecka sedan. Nu möter man ett svagt Gefle och bör ta 3 pinnar om man ska vara med och slåss om det Allsvenskaguldet i slutet av säsongen.
Rirobban - 0-1
Kommentar: Gefle ser svagare ut denna säsong och frågan är om de ska bli lika hemmastarka som för ett par säsonger sedan!? Kalmar brukar inte direkt ösa in mål på konstgräs vad jag vet, känns som de är nöjda med tre poäng hur som helst. Mendes gör målet.
Djurgården - Örebro
Sersant - 1-1
Kommentar: ÖSK har svårt i Stockshoolm ock det känns som att dom har för stor respekt för stockholmslagen. Ett kryss skulle vara en bra start på säsongen även om Djurgården inte ser så starka ut i år.
Rirobban - 1-1
Kommentar: ÖSK brukar ha svårt på Stadion och har bara vunnit två matcher på gräs på de senaste två säsongerna. Djurgården ser inte så starka ut och ÖSK slog dem i träningsmatch tidigare på säsongen. Olsen gör ÖSK:s mål och Oremo gör Djurgårdens.
Helsingborgs IF - IFK Göteborg
Sersant - 3-3
Kommentar: I denna match så möts två lag som tippas kunna ta hem guldet, tror på en tät match med mycket mål. Henrik Larsson kommer med största sannolikhet ligga bakom alla målen.
Rirobban - 2-2
Kommentar: En riktigt stor match på pappret. Två bra lag som nog båda kommer att slåss i toppen denna säsong. Säsongen 2007 så satt jag på Olympia i just när IFK var på besök. Det var en rolig tillställning som slutade 2-2. Jag tror på samma siffror även i år och Henke och Rasmus Jönsson gör ett varsitt mål. Söder och Wernbloom slåt till för gästerna.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar