ÖSK Bloggen

- Den nya SvartVita bloggen

Subscribe
Add to Technorati Favourites
Add to del.icio.us
2009-04-06

Rirobban intervjuar David Hellsing

Upplagd av Rirobban




Hej David Hellsing. Du skriver för Leksand på svenskafans och är en Göteborgssupporter. Om några dagar är det dags för allsvensk premiär, hur känns det?

- Känns bara bra. Kul att det drar igång igen, och extra kul med den nya arenan. Även om det blev SM-guld för två år sedan så har det känts lite dött med fotbollen i och med att laget fått lov att spela på Nya Ullevi. Men nu blir det drag igen!


Ditt IFK kom på 3:e plats i allsvenskan i fjol och tippas av ÖSK-bloggen på en 2:a plats säsongen 2009. Tycker du att IFK gjorde en godkänd säsong förra året? Vart hamnar IFK denna säsong och varför?

- Det tycker jag helt klart. Trots allt vann laget Svenska Cupen vilket får ses som en stark bedrift även om cupen i sig inte har någon högre status. Tyvärr var laget lite för ojämnt för att vara med i toppen, men man hamnade till slut trea vilket är klart godkänt. Extra kul att yngre spelare klev fram och då framför allt Robin Söder som dök upp från ingenstans och är nu kanske den mest lovande spelaren i Sverige.


Vilken IFK:are är viktigast denna säsong för att laget ska nå en bra placering?

- Det är viktigt att Kim Christensen visar upp samma fina spel från förra säsongen. Han var ju så pass bra att han blev uttagen i danska landslaget vilket ju säger en hel del. Annars förväntar jag mig att en sån som Tobias Hysén kommer igång. Han var ojämn förra säsongen men han besitter en grym kapacitet och när han är som bäst är han en av allsvenskans absolut bästa spelare.


Alexandersson slutar, hur pass viktig har han varit för IFK? Vem ersätter honom?

- Det blir naturligtvis ett tungt avbräck. Han har personifierat IFK och att ersätta honom blir inte lätt. Jag vet inte riktigt om det finns någon naturlig ersättare. Kanske hans brorsa Daniel Alexandersson?


Eftersom detta är en ÖSK-blogg så vill vi gärna höra dina tankar om just ÖSK. Förra året slutade de på 7:e plats. Vad säger du om Örebros säsong förra året?

- Efter en liten trevande start avslutade ÖSK säsongen på ett grymt sätt. De spelade en riktigt rolig fotboll och att de avancerade så pass högt i tabellen var välförtjänt. Kim Olsen var ett lyft för klubben.


Den här säsongen har ÖSK behållit samma lag som i fjol och förstärkt med ett antal spelare. Hur tror du att det går för Örebros stolthet 2009?

- Jag tror absolut de kan upprepa bedriften från ifjol, kanske kan de till och med bli ännu bättre. Jag säger sjätte plats.


Vilken ÖSK-spelare känner du bäst till och vem tror du blir viktigast för att ÖSK ska nå en bra placering?

- Det är ju såklart Kim Olsen som kom in mitt under förra säsongen och gjorde det grymt bra. Ska ÖSK nå en topplacering krävs det att han fortsätter producera. John Alvbåge blir givetvis också viktig.


Till sist undrar jag vilka du tror vinner allsvenskan och vilka som åker ur (2 eller 3 lag)?

- Jag tror, precis som många experter, att Elfsborg tar guldet. Brommapojkarna och Häcken åker ur.


Tack för din medverkan och hoppas att du fortsätter följa ÖSK på denna blogg!


- Tack själv!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar