ÖSK Bloggen

- Den nya SvartVita bloggen

Subscribe
Add to Technorati Favourites
Add to del.icio.us
2009-03-26

Vi tippar AIK

Upplagd av Sersant

Här kommer jag och Rirobban att tippa Allsvenskan. Vi kommer att ta två lag i taget varje dag, åtta dagar framåt för att dag nio visa en tabell som vi lyckats komma överens om.
De två första lagen ut är AIK (kl 12) och BK Häcken (kl 20).

AIK
Laginfo *
Grundad: 1891
Hemmaplan: Råsunda Stadion (36.800)
Placering 2008: 5:a
Tränare: Mikael Stahre

Trupp *
Målvakter
Tomi Maanoja, Nicklas Bergh, Daniel Örlund
Försvarare
Patrik Bojent, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson, Walid Atta, Pierre Bengtsson, Markus Jonsson, Jos Hooiveld
Mittfältare
Jorge Ortiz, Bojan Djordjic, Daniel Tjernström, Kenny Pavey, Kevin Walker, Martin Kayongo-Mutumba, Daniel Gustavsson, Yussuf Saleh, Gabriel Özkan
Anfallare
Miran Burgič, Ivan Óbolo, Saihou Jagne, Mikael Thorstensson, Pontus Engblom
Silly Season *

In: Milos Petkovic, mv, Vasalund (lån); Daniel Gustafsson, mf, Västerås SK; Pontus Engblom, fw, IFK Sundsvall; Mikael Stahre, tränare, Väsby United, Jan Hooiveld, b, (FC Inter Åbo), Martin Mutumba, mf, (Väsby), Mikael Thorstensson, fw, (Väsby); Andreas Alm, tränare.

Ut: Mats Rubarth, mf, klubb ej klar; Jorge Anchén, mf, klubb ej klar; Rikard Norling, tränare; Nebosja Novakovic, tränare; Ola Andersson, sportchef, Daniel Mendes, fw, Kalmar

Sersant tycker till...

Truppmässigt så ser AIK starkare ut än förra året då man fått in spelare som Jan Hooiveld och Martin Mutumba som sägs ha imponerat under försäsongen. Frågan är om det nya styret kan axla Norlings mantel, vad händer om man inleder med tre raka förluster? Om så blir fallet så går AIK en sämre säsong till mötes, men om man inleder bra så kan man absolut vara med i toppen i år.

Maanojas skada tror jag inte påverkar lagets styrka alls då Maanoja och Örlund är jämnstarka i mina ögon. Maanoja har högre potential men jag har uppfattat honom som lite skakig när han är nervös, detta intryck har jag inte fått av Örlund.

Bästa nyförvärv: Jan Hooiveld

3. AIK
Rirobban tycker till...

Även om AIK:s förstärkningar inte känns jätteheta så känns de i alla fall hetare än spelarförlusterna. Jag tror ändå att nyförvärven kan komma bra in i AIK och skapa sina profiler i svensk fotboll. Förra säsongen lyckades klubben ta en femteplats, precis före ett helt gäng med lag som endast var några få poäng ifrån. AIK har kvalité för att slåss i den absoluta toppen, men jag tror att lite av den kvalitén försvann när målvakten Tomi Maanoja skadades. Till klubbens fördel tror jag att de nya tränarna Stahre och Alm blir. Tillsammans kan de två skapa en harmoni som inte fanns under fjolåret och därmed bekräfta sin plats som Stockholms bästa lag återigen.

Bästa nyförvärv: Martin Mutumba

4. AIK

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket rolig läsning! Kul med engagemang av detta slag.

Jag tycker ni höjer AIK för mycket. De har ett ganska svagt lag men med tanke på att de flesta lagen i serien är svaga, kan de ändå klara en topp 5-placering.

Anonym sa...

Bra tippat! Det är både rimliga och lagom optimistiska tips ni kommer med!

// AIK-Storebror

Skicka en kommentar