ÖSK Bloggen

- Den nya SvartVita bloggen

Subscribe
Add to Technorati Favourites
Add to del.icio.us
2009-04-02

Vi tippar Kalmar

Upplagd av Sersant




Kalmar
Laginfo
Grundad: 1910
Hemmaplan: Fredrikskans IP (9.689)
Placering 2008: 1:a
Tränare: Nanne Bergstrand

Trupp
Målvakter
Petter Wastå, Milan Barjaktarevic, Zlatan Azinovic, Erit Berisha
Försvarare
Markus Thorbjörnsson, Joachim Lantz, Marcus Lindberg, Tobias Carlsson, Mikael Eklund, Stefan Larsson, Petter Lennartsson, Mattias Johansson, Emin Nouri, Joakim Karlsson, Ludvig Öhman, Marcus Mårtensson
Mittfältare
Jimmie Augustsson, Henrik Rydström, Daryl Smylie, Daniel Sobralense, Rasmus Elm, Erik Israelsson, Lasse Johansson, Tobias Eriksson, Hampus Bohman, Lourival Assis
Anfallare
Abiola Dauda, David Elm, Leandro Rodrigues, Daniel Mendes, Ricardo Santos, Robin Östlind, Marcel Sacramento
Silly Season
In: Markus Thorbjörnsson, b, Falkenberg, Daryl Smylie, mf, (Ljungskile), Daniel Mendes, fw, AIK, Tobias Eriksson, mf, Gif Sundsvall, Lourival Assis, São Caetano, lån

Ut:
Viktor Elm, mf, Heerenveen; Patrik Ingelsten, fw, Heerenveen, Arthur Sorin, b, Århus; Patrik Rosengren, b, Mjällby, Marces Sacramento, fw och Ricardo Santos, fw, båda Jönköping Södra (lån)

Sersant tycker till...

Jag tror att de svenska mästarna kommer få det tufft i år att blanda sig i toppstriden, de tappade helt enkelt för många mål under försäsongen. Ja tycker ändå de har fått in interessanta nyförvärv och det ska bli spännande och se vad Nanne kan få ur spelare som Smylie, Mendes och Eriksson. Men Kalmar kan även springa hem det här igen med spelare som Elm och Rydström kvar så kan dem ta sig högre än jag tippat dom, men kommer Elm stanna hela säsongen?

Bästa nyförvärv: Daniel Mendes

1. Elfsborg
2. Göteborg
3. AIK
4. Örebro
5. Malmö
6. Kalmar
7. Halmstad
8. Helsingborg
9. Gais
10. Trelleborg
11. Hammarby
12. Djurgården
13. Örgryte
14. Gefle
15. Brommapojkarna
16. Häcken

Rirobban tycker till...
Kalmar har alltid jobbat med små medel och ofta med spelare som man inte känner till. I år bär de inte favoritskapet, men många har ändå börjat ta dem på allvar. Fem säsonger i rad har Kalmar nu funnits i allsvenskan och den sämsta placeringen under den perioden är två femteplatser. Med Nanne i laget så har de en stabil grund. Men för att laget ska leverera denna säsong så krävs det att Mendes blir den skyttekung som man tappade i Ingelsten.

Bästa nyförvärv: Tobias Eriksson

1. Elfsborg
2. IFK Göteborg
3. Kalmar
4. AIK
5. Helsingborg
6. Örebro
7. Malmö
8. Halmstad
9. Trelleborg
10. Hammarby
11. Djurgården
12. Gais
13. Örgryte
14. Brommapojkarna
15. Häcken
16. Gefle

1 kommentarer:

Veguld sa...

Det är naturligtvis svårt att kritisera tips inför säsongen, då ingen vet det slutgiltliga resultatet men jag tycker era tips ser bra ut.

Jag skulle dock vilja flytta upp Helsingborg en bit i tabellen till en tredjeplats. De har ett relativt darrigt försvar som kan leda till en sämre säsong, men Joel Ekstrand kommer att bli ännu bättre, liksom Lundgren, Jönsson och de andra unga talanger som klubben har. Offensivt sett är de förmodligen det starkaste laget i serien, tillsammans med Elfsborg och Örebro.

Skicka en kommentar