ÖSK Bloggen

- Den nya SvartVita bloggen

Subscribe
Add to Technorati Favourites
Add to del.icio.us
2009-04-15

Tippning av Allsvenskan Omg. 3

Upplagd av Sersant

Djurgården - Gefle

Sersant - 1-1

Kommentar: Hade denna match spelats i Gävle så hade det var en Gefle seger men på stadion så är Djurgården tuffa att möta även om dem ännu inte verkar ha skakat av sig matchen i Göteborg.
Rirobban - 1-1

Kommentar: Djurgården har inte imponerat så här långt och 0-6 borta mot IFK var rent utsagt uselt. Gefle å sin sida har öppnat serien mycket bra och senast tog man en överraskande seger på Söderstadion mot Bajen. Jag tror att de fortsätter att störa Stockholmare.


BK Häcken - IFK Göteborg
Sersant - 1-2
Kommentar: Derby vilket betyder tajtmatch men Göteborg vinner pågrund av betydligt högre kvalitée.
Rirobban - 0-2

Kommentar: IFK imponerade senast och nykomlingen Häcken borde bli en munsbit för dem. Häcken gjorde ingen större insats borta mot BP där de förlorade.
Halmstads BK - IF Brommapojkarna
Sersant - 2-0
Kommentar: Halmstad ska ta BP med hjälp av hemmaplan och bättre trupp.
Rirobban - 1-1

Kommentar: Halmstad har inte börjat på bästa sätt och BP har gjort det bättre än väntat. Jag tror att BP är nöjda med en poäng medan HBK måste trycka på framåt för att försöka vinna.
Helsingborgs IF - Hammarby
Sersant - 2-0
Kommentar: Hammarby har fortfarande problem offensivt och även defensivt, stryk av Gefle och Helsingborg är en svårmatch på Olympia. Helsingborg är serieledare och ska vinna här.
Rirobban - 3-1
Kommentar: Hammarbys försvarsspel har sett lika darrigt ut som under försäsongen. Tror inte att det blir bättre när man möter serieledarna nere i Skåne. Helsingborg har imponerat genom att slå IFK Göteborg och GAIS. Tror att de blir riktigt giftiga framöver.

Trelleborgs FF - GAIS
Sersant - 1-0
Kommentar: GAIS inledde serien med storseger men det var mot ett dåligt ÖIS som läckte bakåt. Trelleborg läcker inte bakåt och då krävs det att Wanderson kan kliva fram vilket jag inte tror han lyckas med därför vinner Trelleborg.
Rirobban - 1-1
Kommentar: Varken TFF eller GAIS har kommit upp till några större höjder rent spelmässigt. GAIS gjorde visserligen fem mål i premiären, men spelet där var ändå inte så bra. Det var snarare ÖIS som var så pass dåliga att GAIS tilläts göra massor av mål i den matchen. Trelleborg har två oavgjorda och spelar smålt och defensivt. Bra poäng borta mot Halmstad.

AIK - Malmö FF
Sersant - 2-1
Kommentar: AIK slog mästarna senast och har bra form därför vinner man mot Malmö på Råsunda. Malmö tog dessutom säkerligen ut sig mentalt i premiärmatchen på nya arenan sist vilket inte kommer underlätta för Rolles grabbar.
Rirobban - 3-1
Kommentar: Två lag som vunnit båda sina matcher. Malmö har gjort fler mål, men de har mött två nykomlingar och imponerade inte borta mot Häcken. AIK å sin sida har slagit Halmstad och framförallt Kalmar på bortaplan. Kan bli en ganska jämn match, men rent målmässigt så tror jag att AIK vinner med två bollar.

Örgryte - Örebro
Sersant - 0-1
Kommentar: Örgryte har inte inlett bra vilket inte Örebro har gjort heller resultatmässigt men spelmässigt så har Örebro sett bättre ut än ÖIS. Örebro har haft problem med anfallsspelet men efter två tuffa inleddningsmatcher i Allsvenskan så får vi hoppas första segern kommer imorrn!


Rirobban - 1-3
Kommentar: ÖSK har inte lyckas göra något mål ännu och ÖIS har gjort ett. Två lag som verkligen är i poängbehov möts och minst ett av lagen kommer att spräcka poängnollan. Det kan bli båda, men ett poäng är för dåligt för båda lagen i dagsläget. ÖSK har spelat bra mot bra motstånd och här tror jag att offensiven släpper ordentligt. Olsen, Porokara och Bassombeng kommer att bjuda upp till dans på den nya arenan och dansken gör två mål medan Porokara gör ett.


IF Elfsborg - Kalmar FF
Sersant - 3-2
Kommentar: Kalmar har inte visat några mästartackter och fick senast stryk hemma mot AIK, Elfsborgs våta matta tror jag kommer bidra till att försvåra för Kalmar men man kan aldrig räkna ut Kalmar helt.


Rirobban - 2-0
Kommentar: Svårtippad match men Elfsborg har helt klart imponerat mer än Kalmar. Smålänningarnas förluster av Ingelsten och framförallt Viktor Elm har visat sig större än många kanske trodde på förhand. Kalmar har svårt att göra mål och det blir inte enklare på ett underlag som konstgräs. Elfsborg vinner detta tämligen odramatiskt.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, vill gärna komma i kontakt med er. Hittar dock ingen kontaktuppgift på bloggen. Är involverad i ett lagbloggsprojekt jag skulle vilja delge er.

Ni når mig på jaspernordling@gmail.com

Skicka en kommentar