ÖSK Bloggen

- Den nya SvartVita bloggen

Subscribe
Add to Technorati Favourites
Add to del.icio.us
2009-04-10

Tippning av Allsvenskan Omg. 2

Upplagd av Sersant

Örebro - IF Elfsborg

Sersant - 2-1
Kommentar: Två lag som inte fick som dem ville i premiären möts idag på Behrn Arena och det ena har inte vunnit på så många år så dem undrar nog om dem kommer nånsin göra det igen. Traditionensmakt är stor därför vinner ÖSK. Elfsborg fans ni kan andas ut ni vinner i andra matchen.


Rirobban - 2-2
Kommentar: Två offensiva lag som kommer att bjuda publiken på underhållning. Elfsborg hade stort övertag i hemmapremiären mot Hammarby, men lyckades endast göra ett mål på en straff. I Örebro har man inte vunnit mot ÖSK på 38 år och frågan är om det ska bli ett 39:e år? ÖSK kommer från en uddamålsförlust mot Djurgården, där en feldömd straff avgjorde matchen.


IF Brommapojkarna - BK Häcken

Sersant - 0-0
Kommentar: Känns som vem som helst kan vinna denna match, BP känns dock som att dem har fördel av hemmaplan. Mitt tips blir ändå 0-0.


Rirobban - 1-0
Kommentar: BP verkar ha fått en ganska skön öppning av serien när det gäller vilket motstånd de får möta. Först TFF och nu Häcken hemma. Starkt av BP att plocka ett poäng på Vångavallen och de var också närmast segern där nere. Tror att BP lyckas göra sitt första mål i allsvenskan i år och vinna matchen mot Häcken. Det är ett Häcken som förlorade hemma mot Malmö i första, men de borde ha slagit dem med några mål!


Halmstads BK - Trelleborgs FF
Sersant - 2-0
Kommentar: Halmstad känns som dem ska kunna ta Trelleborg hemma och är säkerligen revanschsugna efter första omgången då man inte fick några pinnar mot AIK.


Rirobban - 1-1
Kommentar: Halmstad hemma är inte att leka med, men HBK var ovanligt bleka på Råsunda senast. Trelleborg ser inte så starkt ut som många trodde på förhand, men tror att de kniper en pinne här.


IFK Göteborg - Djurgården

Sersant - 3-0
Kommentar: Djurgårdarna siktar antagligen på SM Guld nu efter segern emot Örebro men här kommer det ta tvärstopp när de möter Göteborg i deras hemmapremiär och deras första match på Gamla Ullevi.


Rirobban - 2-0
Kommentar: Göteborg skapade chanser för att nå ovagjort mot Helsingborg. Men en feldömd straff avgjorde matchen och IFK fick vända hem utan poäng. Mot DIF lär de tagga som aldrig förr och jag tror att de lyckas ta en stabil seger.


Hammarby - Gefle IF FF

Sersant - 0-0
Kommentar: Båda lagen kryssade senast och här blir det säkerligen ett nytt kryss. Hammarby hade en hel del flyt emot Elfsborg senast då Elfsborg dominerade spelet, dock tog sig Bajen ifrån BA med 1 poäng.


Rirobban - 3-1
Kommentar: Bajen hade visserligen en del flyt när de fick med sig ett poäng från Borås arena. Men hemma på stadion mot ett svagt Gefle så måste Hammarby inte bara vinna, utan även göra det med ett par bollar!


GAIS - Helsingborgs IF

Sersant - 2-3
Kommentar: Gais vann stort emot Örgryte, men Örgryte är inte Helsingborg och här tror jag alla gaisare kommer ner på jorden igen. Tyvärr Axén ni får rikta in er på andra trepoängare.



Rirobban - 1-2
Kommentar: HIF är lite starkare tror jag, men det kommer att bli en jämn match. Henke viktig i Helsingborgs anfallsuppbyggnad.


Malmö FF - Örgryte

Sersant - 4-1
Kommentar: Örgryte läckte som som ett soll och emot ett taggat Malmö så kommer det nog läcka igen. Dem kommer säkert att försöka tajta till försvaret men tror inte det räcker denna gång.



Rirobban - 3-1
Kommentar: Malmö kommer vara riktigt taggade i sin första match på sin nya arena. ÖIS har inget att sätta emot starka MFF, även om Malmö inte gjorde någon lysande insats mot Häcken borta.


Kalmar FF - AIK

Sersant - 0-1
Kommentar: Ett lag fick tre poäng och ett annat fick ett poäng i förra omgången. Jag tror det kommer gå bra för AIK i år och sämre för Kalmar därför tror jag på AIK seger.


Rirobban - 1-0
Kommentar: Kalmar är svåra att möta och speciellt i just Kalmar. AIK kommer från en seger mot HBK, men så mycket mer än just seger vart det inte. Ett riktigt snyggt avslut blev det som gjorde att de kunde inkasera 3 poäng. Kalmar plockar AIK hemma.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar