ÖSK Bloggen

- Den nya SvartVita bloggen

Subscribe
Add to Technorati Favourites
Add to del.icio.us
2009-03-30

Vi tippar Göteborg

Upplagd av Rirobban



Göteborg
Laginfo
Grundad: 1904
Hemmaplan: Gamla Ullevi (18.800)
Placering 2008: 3:a
Tränare: Stefan Rehn & Jonas Olsson

Trupp
Målvakter

Markus Sandberg, Kim Christensen, Erik Dahlin
Försvarare

Karl Svensson, Mikael Dyrestam, Petter Björlund, Sebastian Eriksson, Nicklas Carlsson, Mattias Bjärsmyr, Adam Johansson, Hjálmar Jónsson, Erik Lund, Ragnar Sigurdsson
Mittfältare

Tobias Sana, Tobias Hysén, Thomas Olsson, Stefan Selakovic, Gustav Svensson, Jakob Johansson
Anfallare

Daniel Alexandersson, Pontus Wernbloom, Mathias Etéus, Nicklas Bärkroth, Robin Söder
Silly Season

In: Tobias Sana, mf, Qviding, Kalle Svensson, b, Caen.

Ut: Niclas Alexandersson, mf, slutar, David Stenman, mv, Örgryte, (lån), Jonatan Berg, mf, Gelfe, Mathias Ranegie, fw, Häcken. Jonas Wallerstedt, fw, Gif Sundsvall.

Sersant tycker till...

Göteborg har tagit det lugnt under Silly Season och har endast plockat in två nya spelare. Man har inte heller värvat in någon ersättare fär Alexandersson och man får anta att de tycker att de har någon redan i truppen som kan fylla hans plats till höger på mittfältet. Dessutom har man släppt Jonathan Berg som jag trodde skulle få chansen till höger nu när Alexandersson la skorna på hyllan.

Det ska bli spännande att se hur Göteborg väljer att formera laget iår då dem har många varianter på backlinjer och var kommer man spela Hysén och Wernbloom?

Bästa nyförvärv: Kalle Svensson

2. Göteborg
3. AIK
5. Malmö

7. Halmstad
10. Trelleborg
11. Hammarby
12. Djurgården

13. Örgryte
14. Gefle

16. Häcken

Rirobban tycker till...

Under 90-talet så var IFK Göteborg landets största klubb alla kategorier. Man vann allsvenskan 6 gånger och nådde långt ute i Europa bland de största klubbarna i världen. Men någonting hände med Göteborg och klubben tappade sin status som den mäktigaste klubben. År 2002 var man till och med tvungen att kvala för att klara sig kvar. Men trots en liten nedgång så har IFK ändå varit i toppen av allsvenskan de flesta åren under 2000-talet. Deras ungdomssatsning har nu börjat visa sig och klubben har nu även en ny och fin arena att spela på.

Göteborg är påväg att återigen bli den absoluta toppklubben i svensk fotboll, men den här gången kommer det att finnas bättre konkurrens än tidigare. Tappet av Alexandersson kan svida, men Karl Svensson är en bra värvning. Jag tycker dock att IFK redan har bra mittbackar och att de borde ha satsat på något offensivt nyförvärv inför denna säsong. Förlusten av Wallerstedt skall inte heller underskattas. Han gjorde 7 mål på ganska liten speltid (ofta inhoppare) och har en tyngd och ett huvudspel som är bra att ha i laget.

Bästa nyförvärv: Karl Svensson

2. IFK Göteborg

4. AIK
7. Malmö

8. Halmstad
9. Trelleborgs FF
10. Hammarby
11. Djurgården

13. Örgryte
15. Häcken
16. Gefle

0 kommentarer:

Skicka en kommentar