ÖSK Bloggen

- Den nya SvartVita bloggen

Subscribe
Add to Technorati Favourites
Add to del.icio.us
2009-03-27

Vi tippar Djurgården

Upplagd av Sersant



Djurgården
Laginfo *
Grundad: 1891
Hemmaplan: Stockholm Stadion (14.700)
Placering 2008: 12:a
Tränare: Andrée Jeglertz och Zoran Lukic

Trupp *
Målvakter

Dembo Touray, Oskar Wahlström, Tommi Vaiho
Försvarare
Patrik Haginge, Toni Kuivasto, Jan Tauer, Kebba Ceesay, Markus Johannesson, Peter Magnusson, Niklas Pentillä
Mittfältare

Philip Hellquist, Prince Ikpe Ekong, Daniel Sjölund, Stefan Batan, Martin Andersson, Andrej Komac, Sebastian Rajalakso, Aki Riihilahti
Anfallare
Johan Oremo, Christer Youssef, Mattias Jonson, Mikael Dahlberg, Kristian Junegard
Silly Season *

In: Petter Gustavsson, b, mf, Skellefteå, Christer Youssef, fw, BP, Zoran Lukic, tränare, Qviding, Andreé Jeglertz, tränare, Umeå IK (dam), Hrvoje Milic, mf/fw, Hajduk Split

Ut: Dennis Boskailo, b, Västerås SK; Lance Davids, b/mf, Supersport United; Kristoffer Näfver, mf, tillbaka till Örebro efter lån; Per Johansson, b, Örebro; Siggi Jónsson, tränare; Paul Lindholm, tränare; Thiago Quirino, fw, Consadole Sapporo, Jones Kusi-Asare, fw; (Esbjerg, Danmark); Robbin Sellin, b/mf, Brage, Enrico Cardoso Nazaré, mf, (Vasco da Gama), Stefan Batan, mf, Assyriska (lån)

Sersant tycker till...

Djurgården går nog en tuff säsong tillmötes, inga spektakulära nyförvärv och truppen känns varken starkare eller svagare men den ser tunn ut. Det bästa som hänt Djurgården under försäsongen måste vara att dem blev av med Siggi och Paul, deras filosofi kändes inte som Djurgårdens gamla filosofi med 4-3-3 och offensiv fotboll. Nu hoppas dem återgå till den gamla filosofin i och med Zorans återinträde i klubben, dock tror jag inte på att ta tillbaka en gammal hjälte då det lätt blir för höga förväntningar på klubben.

Jag kan i dagsläget inte så något nyförvärv som känns så jätte starkt men Milic var den enda spelaren som var ett hot mot ÖSK:s backlinje när dem träningsspelade tidigare på försäsongen. För övrigt så måste Djurgården spela bättre än dem gjorde mot Örebro annars riskerar dem att vara i den absoluta botten.

Bästa nyförvärv: Hrvoje Milic

3. AIK
12. Djurgården
16. Häcken

Rirobban tycker till...
Inte ens Djurgårdarna själva visste hur de spelade förra säsongen och förvirringen av total. I år ska man alltså gå tillbaka till 4-3-3 men frågan är vart spelarmaterialet för en sådan uppställning är!? Nej om laget inte lyckas värva några stora namn under sommaruppehållet så tror jag att klubben får se till att ta poängen som krävs för att klara sig kvar, snarare än att tro på en plats i toppen. Djurgården har en lång bit att vandra för att återta platsen som Sveriges nummer 1 (som man var efter sina guld åren 2002, 2003 och 2005).

Bästa nyförvärv: Christer Youssef

3. AIK
11. Djurgården
16. Häcken

1 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror inte heller att Djurgården klarar av att nå en högre placering. Dock känns deras spelare fullt dugliga och skulle kunna nå en plats på övre halvan. Jag tänker på spelare som Komac, Ekong, Jonson (som dock mest går skadad), Sjölund, Oremo och Rajalakso. Aki hade behövts i laget som fader, men det ser väl ut som om han går förlorad.

Målvakt-och backlinjefrågan är enligt mig Djurgårdens akilleshäl. Pa Dembo Tourray står för alldeles för många tabbar per säsong och bidrar inte med någon trygghet.

Skicka en kommentar