ÖSK Bloggen

- Den nya SvartVita bloggen

Subscribe
Add to Technorati Favourites
Add to del.icio.us
2009-03-31

Upptaktsträff

Upplagd av Sersant



Satt på förmiddagen och kollade på Allsvenska Upptaktsträffen och tänkte samla lite kort vad som kom upp under sändningen.

Programmet inledde med att läsa upp en längre text som jag tror handlade om att vi ska sluta hata och börja älska, fast på sitt eget lilla vis. Sedan ställdes lite frågor till det Lasse Grankvist kallar för etablissemanget som svarade på följande frågor.

Vem vinner AS 2009?
1. Elfsborg
2. IFK Göteborg
3. AIK
-----
6(?). Örebro (3,9%)

Vilka lag åker ur AS 2009?
1. BP
2. Häcken
3. Gefle
-----
Örebro (0,5%)

Efter ett tag var det sedan dags för det jag väntade på utfrågningen av de Allsvenska tränarna, våran egen Sixten Boström utfrågades i den sista gruppen som bestod av landsortslagen (Halmstad, Elfsborg, Kalmar, Gefle och Örebro).

Tyvärr missade jag Skånelagen och Stockholmslagens (utom AIK) utfrågningar men jag såg Göteborgs lagens eller närmare bestämt Axens utfrågning där han meddelade att Wanderson är Allsvenskans bästa spelare. Sedan innan landsortslagen kom till tals så meddelade Stahre (AIKs tränare) att Elfsborg kommer jogga hem Allsvenskan, ganska uppenbart att han vill bygga upp favorit trycktet på Elfsborg som många andra tränare hjälpte till att bygga upp.

Sixten Boström

Våran Sixten sa inte så mycket nytt för oss frälsta ÖSKare men han nämnde att alla pusselbitar är på plats nu vilket dom inte var förra året och när han ska nämna de viktigaste spelarna så nämner han nästan hela laget. Lasse Grankvist lyckades dock pressa Sixten på ett namn och då var Sixtens svar ganska enkelt lätt de som John Alvbåge.

Avslutningsvis så säger Lasse Grankvist att han tippar ÖSK fyra och undrar om han gör rätt. Sixtens svar var "Okej, de e din sak de." och ett skratt utbröt ibland etablissemanget (vilket inte var vanligt). Man fick en annan bild av Sixten i år än förra året och han känns mer varm i kostymen.

Sist ut var Haglund som inte sa Elfsborg som favorit utan försökte lägga över favorit trycket på Helsingborg vilket ni ser nedan han var ensam om.

Tränarnas röster på vem som vinner Allsvenskan 2009
11,5 Elfsborg
1,5 Göteborg
1 Helsingborg, Malmö, & AIK

Bosse Nilsson la sin röst på två lag och fick därför 0,5 för dessa lag (Elfsborg & Göteborg)

Efter utfrågningen så fick etablissemanget lära sig offside- och handsreglerna. Om det kan man säga att 70% kunde offsideregeln ochom man ska sammanfatta offsideregeln lite kort så kan man säga att det är offside om en spelare spelar, skymmer eller stör i offsideposition så ska det vara offside annars inte. Detta gäller utifrån domarens position så ser det ut som att en spelare skymmer ifrån domarens position så är det offside. Handsregeln är enklare då all hands som är avsiktlig ska vara hands, detta innebär att när bollen färdas korta avstånd snabbt så kan det inte bli hands då spelaren inte hinner reagera.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar